Oldelft logo

Terug

Alle regio's

Traumakamer Righospital

Home / Stories / Traumakamer Righospital

Academisch Ziekenhuis Kopenhagen (beter bekend als het Rigshospital) heeft een leger aan zeer gespecialiseerde mensen op het gebied van Trauma aan boord. Samen vormen zij de geoliede machine met samen één doel voor ogen: levens redden. Elke seconde telt op deze afdeling, dus er is geen tijd te verliezen. De meest extreme en kritische gevallen komen op deze afdeling terecht. Binnen “level 1 trauma centre” wordt alleen maar dé hoogste zorg verleend aan de zwaarst gewonde personen. Gemiddeld worden hier zo’n 12.000 ernstige traumagevallen per jaar behandeld.

De speciaal ontwikkelde traumakamer kan voor ‘outsiders’ nogal druk overkomen door de hoeveelheid aan apparatuur, waaronder óók de medische beeldvorming. Artsen moeten snel ter plaatse kunnen beoordelen hoe de toestand van de patiënt is en of er mogelijk aanvullende diagnostische onderzoeken nodig zijn. De patiënt kan voor deze onderzoeken niet zomaar worden verplaatst naar een andere afdeling, dus moet alles ter plekke gebeuren. Het onderzoek vindt zoveel mogelijk plaats in de traumakamer om zo de patiënt het meest effectief te kunnen behandelen.

Er is speciaal voor het Rigshospital een concept ontwikkeld om alle apparatuur voor de juiste diagnose in één ruimte te kunnen plaatsen:

De Trauma DR plus in combinatie met de Canon CT scan:

Trauma DR Plus

Twee DelftDI ‘Trauma DR’ systemen en één aan het plafond hangend DelftDI ‘Aceso’ systeem zijn geïnstalleerd en kunnen tegelijkertijd beelden van meer dan 3 patiënten maken. Rigshospital selecteerde de DelftDI Trauma DR systemen voor hun unieke manoeuvreerbaarheid rond gedemobiliseerde patiënten, wat een absolute must is in de traumazorg. Alle drie de röntgenfotosystemen zijn uitgerust met vaste en draagbare Canon Flat Paneldetectoren en geavanceerde Canon beeldbewerkingssoftware voor onovertroffen snelheid en beeldkwaliteit met de digitale röntgenbeelden die bijna onmiddellijk in de traumakamer worden weergegeven, precies op het punt van zorg waar ze nodig zijn.

CT Oplossing

Naast de trauma DR-systemen zijn er twee Aquilion LB CT-scanners geïnstalleerd die op rails kunnen worden verplaatst. Tijd is van essentieel belang in traumazorg en het gebruik van CT-beeldvorming die op aanvraag beschikbaar is op dezelfde tafel in dezelfde kamer zonder de patiënt te verplaatsen, helpt bij het optimaliseren van de workflow. De ultrabrede boring van Aquilion LB maakt een snelle en flexibele positionering mogelijk en zorgt er ook voor dat patiënten van bijna elke grootte en aandoening comfortabel kunnen worden gescand. Met de mogelijkheid om in dezelfde ruimte te zien, diagnosticeren, plannen en behandelen, helpt de hybride oplossing prioriteit te geven aan veiligheid, snelheid en efficiëntie tijdens complexe traumagevallen.

Door deze unieke samenwerking van de Trauma DR en de CT scan kan de trauma patiënt op één bed blijven liggen en hoeft de patiënt niet verplaatst te worden. Dit is in traumasituaties cruciaal.

https://www.rigshospitalet.dk/english/departments/centre-of-head-and-orthopaedics/acute-admission/about-us/Pages/about-traumecentre.aspx